Nova verzija sistema testovi.ba donosi značajna unapređenja



Dana 12.06.2020 je, nakon višemjesečne izgradnje i testiranja, aktivirana nova verzija sistema testovi.ba. Nova verzija donosi niz značajnih unapređenja, a najvažnije je da je upotrebljena nova platforma na čijim temeljima je sistem izgrađen. Od sada je obavljanje on-line testova na mobitelu puno bolje.

testovi.baU proteklom višegodišnjem periodu informacioni sistem testovi.ba se pokazao kao izuzetno uspješan i popularan on-line način učenja teorijskog dijela obuke za osposobljavanje upravljanja motornim vozilom, ali i pripreme za uspješno polaganje ispita. Svakodnevne poruke i pohvale dosadašnjih korisnika to i potvrđuju 😃😃😃!

U dosadašnjem periodu je obavljeno preko 30,000 on-line testova i, po riječima mnogih korisnika, upravo je to doprinijelo i uspješnosti na samim ispitima. Kao što znamo, izgled, pitanja i cjelokupni proces na sistemu testovi.ba je identičan procesu na samom ispitu, i to se pokazalo kao dodatni, veoma pozitivni faktor. To i ne čudi kada znamo da su ispitna pitanja, materijale i svu popratnu dokumentaciju na zvaničnim ispitima kreirali isti ljudi kao i sistem testovi.ba!

Međutim, potrebe korisnika se stalno mijenjaju i zahtjevi uobičajeno postaju sve veći. Tako je i sa informacionim sistemom testovi.ba. Pokazalo se da postojeće rješenje, mada funkcionalno u svojoj suštini, ipak malo zaostaje za vremenom. Naime, statistika potvrđuje da sve više i više korisnika ovog sistema koristi mobilne aparate za njegov pristup. U pitanju je brojka od 53.4%, i ta brojka raste.

Na žalost, sistem testovi.ba nije bio u potpunosti prilagodljiv i podesan za korištenje preko mobitela. I to je bio jedan od glavnih njegovih nedostatataka. 

Druga najčešće tražena funkcionalnost je bila da se unaprijedi način štampanja obavljenih testova. Naime, ugrađena funkcionalnost web preglednika za štampanje nije u potpunosti adekvatna i kreira ne-optimizirani ispis na samom printeru.

To su ukratko bili glavni razlozi zašto smo odlučili u potpunosti re-dizajnirati prethodni sistem i riješiti gore navedene nedostatke, istovremeno nastojeći zadržati postojeći izgled i način rada.

Sa zadovoljstvom obavještavamo sve korisnike sistema da je od 12.06.2020. godine instaliran aktiviran u potpunosti novi sistem testovi.ba (ovaj)! Novi sistem je izgrađen u novoj, naprednijoj tehnologiji, u potpunosti je prilagodljiv svim korisničkim uređajima (responsive design), ima mogućnost automatskog kreiranja pdf dokumenata i razrješava mnoge druge, prethodno uočene nedostatke.


Koristimo ovu priliku da svim kandidatima za polaganje vozačkih ispita poželimo sretnu i uspješnu obuku i polaganje ispita.


EMIS DEVELOPMENT TEAM

Komentari

Budi prvi da objaviš svoj komentar!

Objavi komentar



Electronic Medical Information System EMIS
Content and opinions in this site is subjected to the copyright.
Copyright www.testovi.ba